Referat: Anderslövs BoIK - ÖT Smygehuk FF

12:e februari 13:00 Anderslövs IP konstgräs

Anderslövs BoIK 0-2 ÖT Smygehuk FF (0-1)

0-1 Johan Hellström (Michael Nilsson) 42 min
0-2 Gustav Lindquist (Oliver Oliveros) 85 min

Varningar
Emir Rozajac 33 min

ÖT Smygehuk vann årspremiären med 0-2 på konstgräset i Anderslöv mot hemmalaget. ÖT Smygehuk kom till spel med 7 nyförvärv. I matchens inledning var det lite hafsigt och slarvigt från bortalagets sida och det tog väl en 20 minuter innan man hunnit bekanta sig med underlaget. I den 25:e minuten tar Gustav Lindquist sig förbi två motståndare mitt på Anderslövs planhalva och Gustav upptäcker att målvakten är långt ute och Gustavs väl avvägda lobb från 25 meter tar i undersidan av ribban och studsar ut till Johan Hellström men Johan får ingen kraft i nicken och målvakten kan rädda. I den 31:a minuten slår Gustav Lindquist en perfekt frispark där han friställer Emir Rozajac med sin chipp pass men Emir blir nog överraskad över hur fri han är och missar volleyförsöket helt och hållet. I den 42:a minuten kommer vänsterbacken Michael Nilsson fram fint på vänsterkanten och Michael slår ett inlägg som touchas bort av en Anderslövförsvarare men inte bättre än att den går till Johan Hellström som drar på direkt och 0-1 är ett faktum. Detta var Johans 1:a mål i år. 0-1 står sig halvleken ut. I paus görs två byten direkt. I den 62:a minuten tar Oliver Oliveros sig fram på vänsterkanten och Oliver slår ett inlägg mot bortre stolpen där André Andersson är så när att nicka in tvåan från nära håll men bollen smiter utanför stolpen. I den 77:e minuten kommer Michael Nilsson fram på vänsterkanten och Michael spelar snett bak till en fri Oliver Oliveros som bara ska placera in bollen men Oliver skjuter utanför. I den 82:a minuten gör Izzettin Adigüzel en fin räddning på ett långskott och får ut bollen till hörna. Detta var Izzettins första och ända riktiga ingripande under hela matchen. I den 85:e minuten får ÖT Smygehuk en frispark i bra läge sedan Oliver Oliveros blivit nerdragen... Eller snarare var det så att han snubblade på bollen men domaren gav oss en frispark. Gustav Lindquist stegar fram och placerar in 0-2 nere vid intill den vänstra stolpen. Detta var Gustavs 1:a mål i år. Gustav har ytterliggare ett fint läge att göra sitt andra mål för dagen men i fritt läge skjuter Gustav utanför. ÖT Smygehuk vinner årspremiären mot ett blekt Anderslöv där vår backlinje spelade stabilt. Ett extra plus till 0-1 målskytten Johan Hellström som slet på ett förtjänstfullt sätt och var ett ständigt offensivt hot. I nästa match väntar division 3 laget Svedala IF i Anderslöv på konstgräset på lördagen den 19:e februari klockan 13:00.